• BBTvolleybalschool

Volleybalschool Volley4U sluit zich aan bij BBTvolleybalschool

Vanaf het komende seizoen 2019-2020 zal volleybalschool Volley4U zich aansluiten bij BBTvolleybalschool en samen doorgaan als BBTvolleybalschool.

Nadat de NEVOBO twee jaar geleden was gestopt met de regiotrainingen, is Volleybalschool Volley4U opgericht met als doel om talentvolle jeugdspelers uit de regio aan te trekken en op te leiden naar een hoger niveau.Volley4U kan terugkijken op twee succesvolle jaren waarbij elk jaar de diverse groepen in de C-, B- en A-jeugd een inhoudelijk uitdagende en afwisselende volleybal opleiding kregen met aandacht voor volleybal techniek, teamspel en -inzicht en fysieke ontwikkeling.

Zoals op zoveel gebieden gaan de veranderingen in onze omgeving snel, ook binnen het volleybal. Zo bestaan én ontstaan er in onze regio meer volleybalscholen die uiteraard allemaal hetzelfde doel nastreven: het aanbieden van extra trainingsmogelijkheden aan talentvolle jeugdspelers.

Volley4U en BBTvolleybalschool zijn in contact gekomen met elkaar en na diverse gesprekken tot de conclusie gekomen dat beide volleybalscholen zullen samengaan en doorgaan als BBTvolleybalschool.

De belangrijkste redenen zijn:

· Door een groter aanbod van volleybalscholen in onze regio (Zuid) zullen de groepen in de verschillende scholen kleiner worden (‘versnippering’ over de verschillende scholen). Dit bevordert de ontwikkeling van de individuele spelers niet.

· Door het (geringe) aanbod van jongens ontstonden vaak gemengde groepen. Door samen te gaan is er voor de jongens meer kans om een volwaardige jongensgroep op te zetten.

· Door Volley4U en BBTvolleybalschool samen te voegen is er meer kans voor de jeugdspelers om op gelijkwaardig niveau met andere talenten samen te spelen.

· De combinatie geeft ook meer financiële draagkracht richting de toekomst.

· De trainers kunnen zich ook verder ontwikkelen tot volwaardige jeugdtrainer (VT2/VT3/VT4).

Vanaf komend seizoen zullen de trainingen dus worden verzorgd door BBTvolleybalschool in topsport accommodatie T-Kwadraat in Tilburg.

Wij kijken met trots terug op hetgeen we met Volley4U hebben bereikt en we zijn blij dat we door het samengaan met BBTvolleybalschoolde volleyballende jeugd de kans kunnen bieden om hun talenten verder te ontwikkelen en een (nog) betere volleyballer te worden.

Volleybalschool Volley4U & BBTvolleybalschool

0 keer bekeken